Kathrin Hubl

Kathrin woont in Oerlenbach, Duitsland. Zij heeft een atelier in Eltingshausen. Kathrin heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Würzburg en is opgeleid tot houtkunstenares in Bischofsheim/Rhön. Daarnaast heeft zij opleidingen gevolgd aan de Meisterschule in Ebern en in de Propstei Johannesberg/Fulda.

Een citaat van Karl Valentin (Duits artiest) is: "Kunst ist schön, macht aber viel Arbeit"

Georg Seifried, een kunstleraar, beweert dat deze uitspraak treffend is voor het werk van Kathrin.

Kathrin is een bescheiden, daarentegen een zeer gedreven en doelgerichte vrouw. Zij is volledig 'selfsupporting' en lijkt een goed voorbeeld van Duitse gründlichkeit. Haar (kleine) Duitse auto is letterlijk volgepakt met gereedschappen en materialen. Naast pragmatische eigenschappen is Kathrin als mens 'sehr sympathisch und talentiert'.

Kathrin staat zichtbaar haar 'mannetje' als ze aan het werk is. Ze hanteert de zware gereedschappen ogenschijnlijk met veel gemak. Op de vraag of het moeilijk voor haar is om met dit soort gereedschappen te werken, zegt ze: “Ach, mijn zus wijst mij steeds op het belang van een goede lichaamshouding, maar uiteindelijk blijft het hard werken en aan het einde van de dag ben ik moe ". Geheel in stijl van Karl Valentin?!

De opdracht 'Sint-Joris en..... De Draak Anders' heeft uiteindelijk geresulteerd in haar creatie, getiteld: -The Dragon Inside-


20170429-sint-jorisdag2017-00003jpg


Een verticaal geplaatst kunstwerk dat meteen vragen oproept als: waar is de draak, waar is Sint-Joris en wat is de symboliek? De Draak zit gevangen in de sculptuur. Het beest tiert en vecht om zich van zijn keurslijf te bevrijden, maar wordt vooralsnog in toom gehouden door zijn omhulsel en de strak gespannen banden. De sculptuur puilt aan alle kanten uit om deze strijd te symboliseren. De natuurlijke groeven in het hout versterken het aanwezige spanningsveld. Als gegeven moment de Draak losbreekt is hopelijk Sint-Joris in de buurt om het beest te beteugelen.


website: www.kathrinhubl.de
email: kathrin.hubl@t-online.de


Hier beneden een foto-impressie van de werkzaamheden (klik op een foto om te vergroten).