Jos Beurskens

Jos is, samen met zijn vrouw Carla en zoon Tijn, woonachtig in Beesel. Hij is in 1991 afgestudeerd aan de kunstacademie in Maastricht, richting monumentale vormgeving. Sindsdien is Jos afwisselend bezig met beeldhouwen en schilderen. Zijn atelier is gevestigd op Knooppunt 91 in Beesel. Jos geeft hier workshops in beeldhouwen en schilderen. Daarnaast geeft hij sinds 2001 les aan het Kunstencentrum Venray en Venlo. Jos zegt het volgende over zichzelf:

"Als ik mijzelf verras dan ben ik goed bezig.... welke materialen ik ook gebruik, welk thema ik ook uitbeeld, ik beeldhouw…"

Jos heeft verscheidene monumentale kunstwerken vervaardigd, waarvan een aantal op internationaal niveau. De diversiteit van materialen voor zijn sculpturen is groot, hij werkt o.a. met marmer, kunststof, cortenstaal, hout, koper, keramiek en brons.

Samen met Stichting Sint-Jorisdag Beesel deelt Jos een visie: het thema Sint-Joris en..... De draak Anders uitdragen!

Het kunstwerk voldoet geheel aan de richtlijnen van De Draak Anders. De Draak is latent aanwezig en vormt een directe bedreiging voor de prinses. Sint-Joris is haar redder en doorklieft de Draak met zijn lans.

Jos heeft zijn kunstwerk kunnen realiseren met hulp en expertise van Luc Bouwens en Carmen Luschen.


20170408-sint-jorisdag2017-00001jpg


In het kunstwerk van Jos is de Draak minder zichtbaar, daarentegen meer voelbaar door de aanwezigheid van bepaalde elementen. Het vuur aan de schoenen van de prinses symboliseert de Draak. De lansen van Sint-Joris doorklieven dit vuur aan beide zijden om de strijd tegen het kwaad weer te geven. De helm van Sint-Joris is met opzet centraal geplaatst om aan te geven dat hij de echte held is, de bestrijder van de Draak.


website: www.josbeurskens.nl

email: jos-beurskens@home.nl


Hier beneden een foto-impressie van de werkzaamheden (klik op een foto om te vergroten).