Andy O'Neill

Andy en Tracey wonen in Bristol, Engeland. Andy reist door stad en land om beschadigde of dode bomen nieuw leven in te blazen. Dit doet hij vol passie met zijn kettingzaag en schuurmachine.

Van oorsprong was Andy grafisch ontwerper van beroep, maar zijn liefde voor het buitenleven bracht hem op het pad van boomchirurg. Heden ten dage combineert hij deze twee talenten in zijn professie als kettingzaag-kunstenaar.

Over de opdracht Sint-Joris en..... De Draak Anders zei Andy het volgende: “De kern van het thema gaat over het wankele evenwicht tussen goed en slecht. Het is voor mij een uitdaging om dit in hout uit te beelden”.

Toen Andy in Beesel arriveerde was hij nog steeds in dubio over het eindresultaat van zijn creatie. Andy: "My idea has to develop during the whole process".

Andy liet zich inspireren door een spreuk van de Russische (geschied)schrijver Aleksandr Solzhenitsyn (Nobelprijs voor de literatuur in 1970): "The battleline between good and evil runs through the heart of every man".

Andy heeft in deze zin opzettelijk het woord 'man' vervangen door 'person' omdat het laatste beter in het huidige tijdsbeeld past. Hij heeft de spreuk in de achterzijde van zijn sculptuur gegraveerd.


20170429-sint-jorisdag2017-00005jpg


Het kunstwerk van Andy is horizontaal gepositioneerd. De achtergrond is gevuld met afbeeldingen van bladeren die het leven symboliseren. Zowel de draak als Sint-Joris slingeren zich hierdoor heen en komen uiteindelijk tesamen in het midden van de sculptuur. Dit midden wordt uitgebeeld als een hart, overeenkomstig de spreuk van Aleksandr Solzhenitsyn.

website: www.wildwoodcarving.co.uk
email: andy@wildwoodcarving.co.uk


Hier beneden een foto-impressie van de werkzaamheden (klik op een foto om te vergroten).